4a får väl duga?

Hej igen.

Dagarna går och även veckorna. Det är redan Oktober och den sista MTB tävlingen har körts. Vista Mountain vilket är en riktigt uppskattat tävling där det alltid brukar vara lerigt och sjukt roligt! I år var det torrt underlag (kanske enda gången..?)
Startfältet är starkt idag med en massa landsvägscyklister. Jag får starta i första led eftersom jag ligger 2a i totalen i cupen. Jag är med bra i starten och åker med tätklungan som består av 4st personer i ca 1varv. Sen tappar jag lite och kör i princip själv hela loppet. Kanske inte så skojsig läsning men vilket roligt lopp! Jag gillar verkligen denna barnan eftersom det är ett grymt roligt tekniskt parti på den som jag lyckades få bra flyt i. Jag kör in på en 4e plats 2:37min efter vinnaren Martin Setterberg. Jag är riktigt nöjd med dagen och det kändes bra i kroppen trots att jag är förkyld. Ett bra sätt att avsluta mountainbike säsongen på. Nu blir det 2veckors vila med betoning på vila. Jag kommer ju fortfarande att träna (och tävla för den delen också fast cykelcross) men det kommer inte vara så uppstyrt som det kanske har varit tidigare. Kommer bli skönt.
2a totalt kom jag i västgötacupen vilket var 1 placering bättre än förra året då jag kom 3a. Blir det 1a nästa år?

CX säsongen drar igång nu också, och där har jag tänkt att vara med och köra en del. Vi får se hur det går med det, första tävlingen för min del är nu i helgen i Falun och Västerås. Det kommer bli riktigt najs!

 

För er som inte vet vad CX (cyclocross) är så ser cykeln ut som på bilden nedan. Det är den jag kommer tävla på och då kör man ex. 60min + 1 varv på en hyfsat kort men teknisk bana. Banan består ofta av gräs, sand och ett par hinder som man måste hoppa av cykeln och springa över. Kan typ vara en trappa eller en stor stock som ligger i vägen. Det är ganska korta men sjukt intensiva lopp vilket borde passa mig bra. Tekniken ska ju vara min starka sida!

Ämne: 4a får väl duga?

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar