Kanonhelg i Falun

Hallojj allihopa. Godkväll

Som rubriken säger så har jag haft en grym helg. Jag och min kompis Jonas har varit i Falun från Lördag till Söndag och haft det riktigt bra.
Tidigt på Lördagen (0630) rullade jag iväg för att hämta upp Jonas. Vi hade en 4h bilresa framför oss och den gick bra. Jag hade nämligen sett att man kunde prova på att cykla velodrom i Falun och tyckte det verkade intressant. Så jag ringde Jonas och frågade om han skulle med (han har aldrig cyklat racer/mtb förut..) och han nappade direkt. Efter 4h bil så var vi framme vid velodromen och vi var lagom i tid. Kursen började med att vi fick se på lite filmer och fick lära oss om regler och hur man skulle uppföra sig i velodromen. Efter teorin var det dags att prova ut cyklar. Jag hittade en 54a som kändes bra och körde på den.
Sen fick vi börja försiktigt att cykla på banan. Det kändes lite ovant till en början eftersom det inte finns några bromsar på ban-cyklarna, och inte heller några växlar. Navet i bak var fixerat och för er som inte vet vad det betyder så är det att tramporna snurrar hela tiden så länge som hjulet snurrar. Så man kunde inte sluta trampa eller bromsa, hur skulle detta gå?
Det gick bra faktiskt. Efter några varv så hade man vant sig och det kändes gött. Vi ökade tempot efter hand och tillslut var vi uppe i velodromen och körde. Grym känsla var det verkligen och riktigt häftigt. Självklart var jag tvungen att dra till med en vurpa också men får skylla på att det inte var mitt fel, hmmh.. Jag klarade mig bra iallafall utan skador eller dyligt.
Efter 2h körning var det dags för dagens höjdpunkt, att få en varvtid på ett flygande varv.
Man fick 3st varv på sig att få upp fart och på det sista varvet av dessa 3 skulle man få en snabb tid. Jag hade ingen aning om hur man skulle göra för att få bra fart med sig så jag trampade upp i en bra fart och inför där startlinjen var så mosade jag på fullt. Jag lyckades hålla mig bra på den svarta linjen hela vägen runt banan och fick en tid på 13:29. Inte helt kass verkade det som och jag är nöjd med det. Eller ja, egentligen inte eftersom jag hade forskat lite innan vi kom dit och sett att snabbaste tjejen (Susanna Kallur) hade fått tiden 12:37 så det var ju detta givetvis målet, men det gick inte riktigt idag. Fasen också.
Inte jätte roliga bilder ifrån velodromen men här kommer några iaf. Något som ni verkligen måste prova på om ni gillar fart och spänning.


På Söndagen skulle vi åka slalom. Romme Alpin hade öppnat några backar i Borlänge (tack till Henrik Öijer för tipset) och där åkte vi. Backarna var helt okej med tanke på att det var 11+ hela dagen och vi fick till några bra åk. Kan vara bra att få igång skid benen lite till v.3 då jag ska till Frankrike och åka. Jag är grymt taggad nu kan jag säga! Förra året var jag i Chamonix och det var hur mäktigt som helst. Hoppas på lika bra backar v.3 i Val Thorens.

Blev en del text idag men det har väl ingen dött av? Eller? Vad vet jag. Bilder blir det också några stycken så se och njut.

 

Bjuder på en film som jag klippt ihop lite snabbt. Enjoy!

 

Ämne: Kanonhelg i Falun

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar